Opis

Arduino MOSFET IRF520 module je mali modul koji se koristi za kontrolu visokih struja pomoću mikrokontrolera poput Arduino-a. Modul Mosfet sadrži MOSFET tipa IRF520 (MOSFET je skraćenica za Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor), koji se može koristiti za kontrolu većih opterećenja kao što su motori, LED trake, sijalice itd… Ovaj modul ima ulaze za upravljanje putem digitalnih signala s Arduina ili drugih mikrokontrolera te sadrži potrebne otpornike i diode za zaštitu i optimalno funkcioniranje MOSFET-a. Ovaj modul omogućava jednostavno upravljanje visokim strujama uz pomoć mikrokontrolera bez potrebe za direktnim povezivanjem izlaza Arduina sa strujnim opterećenjem.

Uglavnom, IRF520 modul pruža jednostavan, siguran i efikasan način za kontrolu visokih struja u različitim elektroničkim projektima i isti je odlično rješenje za izradu prototipa.

Klikom na Tutorijal “Šta je to Mosfet i kako se koristi u Arduino Projektima?” možete pročitati više detalja o Mosfetima, kao i naučiti kako koristiti navedene!

Recenzije

Još nema recenzija.


Budi prvi koji će recenzirati “Arduino MOSFET Modul IRF520”


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

POVEZANI PROIZVODI

ISTAKNUTI PROIZVODI

NAJPRODAVANIJI PROIZVODI

NAJNOVIJI PRODUCTS

NAJBOLJE OCJENJENI PROIZVODI